torsdag, november 25, 2010

Onödigt tjafs om extra bidrag till HBTQ festivalen

Idag är jag lite småbesviken på både majoritet, opposition samt en liten släng till media..trots att jag borde bara vara glad för att HBTQ festivalen har fått 500 000 extra ifrån kommunstyrelsen.

Majoriteten gav HBTQ festivalen extramedel direkt ifrån kommunstyrelsen istället för att destinera pengarna till den förvaltning som ansvarar för att dela ut anslag till den typen av föreningsverksamhet.

Det gav genast moderaterna eld under vingarna att anklaga majoriteten för att inte följa budgetriktlinjer..det i sin tur gav media anledning att klanka på politiker med särskilda intressen dvs bla jag.. att de flesta politiker arbetar ideellt i någon styrelse är ganska vanligt och normalt eftersom politiker oftast är engagerade personer, det glömde media av eller?...

Tänk om majoriteten följt den vanliga gången så att det dels kunde kommit in en enda ansökan ifrån HBTQ och att man genom den talade om vad staden faktiskt vill stödja och prioritera istället för att dutta lite hit och dit...nu blir dessutom ett merarbete för tjänstemännen som arbetar med ansökningarna, då hade HBTQ personer som redan idag är utsatta sluppit detta tjafs..

Glömde majoriteten att det handlar om redan utsatta människor som vill ha lugn och ro som ¨vem som helst¨??