måndag, augusti 23, 2010

S-märkt förmynderi

Gert Gelotte skriver lysande om socialdemokraternas förmyndarattityd som tar sig uttryk i att de förnekar göteborgarna att själva få välja hur man vill ordna sin äldreomsorg:
"Det är bra märkligt. Jag är vuxen och får bestämma över min privatekonomi. Om några år är jag fortfarande vuxen, men pensionerad och efterhand allt mindre rörlig. Så småningom kan det bli dags för äldreomsorg. Då anser Cecilia Dalman Eek att det är hon, eller någon av hennes partivänner, som skall bestämma över vem som får hjälpa mig och till vad jag får använda min pension. Vad i Herrans
namn har hon med det att göra? (...) Principen är hämtad från socialismens mörkaste skrymsle: Kan inte alla få allt skall ingen ha något. Men den som är gammal och behöver hjälp har inte blivit omyndig. Politiker skall inte lägga sig i vad pensionärer unnar sig när räkningarna är betalda."

Jag kunde inte sagt det bättre själv! Idag får elever fritt välja vem som skall anordna deras utbildning, men göteborgarna är forfarande förbjudna att själva bestämma vem som skall ta hand om dem när de blir gamla.
Så otroligt dumt!